Andningen hjälper oss att landa i här och nu

Andas in. Andas ut. Fokusera på din andetag. Fortsätt så en stund. Återkom till denna lilla enkla andningsövning flera ggr under dagen. Känn hur axlarna sjunker ner. Hur tankarna stillas. Hur du landar i nuet. Varje vecka får vi en lektion på utbildningen och här på bloggen tänkte jag summera mina tankar. Lite fritt ur minnet så det blir det som jag tagit till mig allra mest. Att vara här och nu, men hur? Ibland hamnar vi mer uppe i vårt eget huvud, i tankar som bara snurrar runt och vi befinner oss mer igår och imorgon. Kroppen är klok och genom att lyssna inåt kan vi få riktning och svar. Så denna lördag tillägnar jag nuet. Och livet. Som pågår här och nu. Dammråttor och tvätt får vänta. Jag släpper taget om alla måsten och tänker go with the flow. Här och där kommer jag kanske förlora mig men då kan jag ta hjälp av andetaget, flytta fokus till min andning, min kropp. Här och nu. Ha en fin lördag nu, kanske vill du också prova att bara vara idag?
Tidig morgon. Jag är på väg till jobbet. Stannar upp en stund och ser räven smyga in i skogen. Det är en här och nu stund för mig..


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *