Andas

Nadi Shodana

Tänk att det som är så naturligt och lätt kan vara så svårt och komplicerat..för så länge vi lever andas vi. Det sker automatiskt utan att vi behöver fundera så mycket på det. Men när vi stressar tappar vi djupet i andetaget som då blir lätt och ytligt. Och det kan vara svårt att hitta tillbaka.

Men det finns där. Bara vi tar oss tiden. Att andas.

Genom att andas mer medvetet då och då kan vi boosta oss själva med ny energi. Vi kan också hjälpa kroppen att komma ner i varv och hitta mer lugn och ro. Jag brukar varva och blanda lite olika andningsövningar. Här kan du testa en:
Nadi Shodana/växelvis näsborreandning: håll för näsan med hö hands tumme och ringfinger. Pek- och långfinger kan du hålla mot pannan. Öppna vä näsborre och andas in. Stäng. Gör en liten paus. Öppna hö näsborre och andas ut. Gör en liten paus. Andas in genom hö näsborre. Stäng. Gör en liten paus. Öppna vä näsborre och andas ut.. fortsätt så några andetag. Eller många andetag. Avrunda med att andas ut genom hö näsborre.
Om du känner av stress kan du testa att börja denna övning med att enbart andas in och ut genom vänster näsborre ett par andetag. Och sen övergå till växelvis näsborreandning.
Vill du höja energin i kroppen gör du tvärtom, dvs andas in och ut genom höger näsborre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *