God morgon yoga 5 minuter

Väck kroppen med fem minuter yoga?

Stanna några andetag i varje position. Mjuka försiktiga rörelser. God morgon kroppen<3

Vill du kan du lyssna på min spellista medan du yogar.

Katten och kon  ställ dig på alla fyra, andas in och titta upp med lätt svank, stark mage. Andas ut, runda ryggen och titta neråt inåt. Upprepa några andetag. Titta åt sidan och se om du kan se din egen svans. Kom till mitten och titta sedan åt andra sidan. Känn hur du sträcker ut och förlänger hela sidan av kroppen. Kom tillbaka till mitten.

.

Draken, baksida ben och Vriden ödla kliv fram med höger fot och kom upp med överkroppen.Ta lite stöd med hjälp av händerna på höger lår. Stanna några andetag innan du mjukt och försiktigt backar bak med vikten. Främre benet kan vara lätt böjt. Känn efter om du vill flexa foten eller bara låta den vara avslappnad. Håll ryggen lång. Andas där några andetag och känn hur du sträcker ut hela benets baksida. Böj sedan höger ben igen, kom ner med vänster hand i golvet och sträck sedan upp höger arm mot taket. Öppna upp och vrid överkroppen mjukt och försiktigt. Andas där några andetag. Smyg ner med vänster hand och ta dig till barnets position.

Barnets position sträck ut ryggen.

Börja om från början och ta andra benet fram i draken/vriden ödla.

Hunden rikta sittben upp mot taket,kanske sträck omväxlande böj benet och trampa ner en fot i taget innan du stannar en stund i positionen, knäna kan vara lätt böjda.Promenera sedan in med fötterna mot händerna, häng över och slappna av i ryggen och ta tag om dina armbågar i trasdockan.

Böj knäna och ta dig ner till en huksittande squat. Pressa ihop handfatorna och ta hjälp av armbågarna att öppna upp knäna till sidorna. Om hälarna inte når ner i mattan kan du lägga något under tex rulla ihop yogamattan, en kudde eller liknande.

Vänd upp och ner, dvs häng över med huvudet ner och rulla upp en kota i taget med böjda knän.

Bergets position stå stadigt på båda fötterna, höftbrett isär. Armarna ner. Andas in och sträck armarna utåt sidorna och upp, andas ut och låt armarna ta samma väg tillbaka. Upprepa, men stanna med armarna uppe och fatta tag med vänster hand om höger handled. Andas ut och sträck åt sidan vänster, andas in och kom upp, byt handfattning, andas ut och sträck åt sidan höger .

Knäpp händerna bakom ryggen och runda fram.För händerna varsamt uppåt taket och kanske kan de mjukt sträva framåt ner mot golvet. Koppla loss händerna försiktigt och rulla upp.

Namaste för ihop handfatorna framför hjärtat, ta någon minut, andas ett par andetag, blunda och känn in morgonen, sätt en intention för din dag. God morgon<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *