Hinner inte yoga

Kanske kan du ändå frigöra en minut eller två?

Musik av Markendya

http://https://www.youtube.com/watch?v=TPJ_5azTlLs 

Plogen mot väggen. Bra position på kvällen som hjälper kroppen att varva ner. Lägg en kudde under baken, för upp benen mot en vägg. Lägg gärna armarna bakom huvudet eventuellt med en kudde under som stöd om det känns bättre. Bara var där. Andas med magen och låt hela kroppen få vila en stund. (Om du har högt blodtryck är detta inte positionen för dig, vila då hellre benen på en stol!)

Handstående. Under tiden du hänger tvätt, potatisen kokar eller nåt liknande..Hitta en vägg, ett träd och lek dig in i handstående.Stora platta händer, starka armar och axlar, kom fram med vikten, lyft rumpan högt, sug in naveln och sparka dig upp med ett ben före. Blickpunkt och fokus mellan händerna. Lek med balansen. Snabb energi för kroppen för den mer vana yogisen!

Vid stress…Andas. Hitta en ostörd plats. Det kan vara precis var som helst. Altanen, toaletten, blundades på tåget.. Andas in och andas ut genom näsan. Andas in och håll andetaget någon sekund, andas ut genom näsan. Andas in genom näsan, håll andetaget någon sekund, andas ut genom öppen mun.

Meditation. Sätt dig bekvämt, kanske på en stol, på en kudde med korslagda ben, alt grensle över kudden med benen under dig. Ställ en timer på 5 minuter. (Tips:Insight timer, app till Iphone)

Slut ögonen och slappna av i kroppen Börja fokusera på ditt andetag. Följ med varje andetag in och ut, in och ut. Om du vill kan du tyst tänka in-ut, in-ut..

Bara var där, med ditt andetag. Här och nu. Om tankarna fladdrar iväg så är det helt ok. Kom bara tillbaka och fortsätt. Andas in och ut, in och ut..

När timern plingar, andas in och öppna ögonen, andas ut.

Så småningom kan du öka på tiden till 10 minuter, och när det känns förankrat i kroppen kan du prova 15 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *