Höstyoga

Metallelementet

Här kommer en yogaserie för hösten och metallelementets meridianer, lunga och tjocktarm. Stanna mellan 2-5 min i varje position med fokus på utandningen, släpp taget om ev sorg som du bär med dig i livet, bjud in glädje och lycka. Var här och nu i din kropp, i ditt andetag. Slappna av! Rör dig mjukt och försiktigt in och ut ur positionerna?

Fjärilen (sitt på en kudde/filt med fotsulor ihop, fäll dig fram och runda sen ryggen. Bädda gärna med kuddar under knän och framför dig så du kan stötta huvudet. Slappna av. Öppnar upp och sträcker ut ljumskar, utsida ben, höfter och ryggrad)

Smältande hjärtat (från alla fyra kommer du ner på armbågar och panna, visualisera hjärtat som smälter ner närmare mattan, öppnar upp axlar och bröstrygg)

Draken (sätt ena foten mellan händerna, du kan välja att stanna i en låg drake eller komma upp med överkroppen och sätta händerna på främre knät. Sträcker ut framsidan av kroppen, ländrygg och höfter)

Svanen (kom fram med ena knät mellan händerna, flexa foten och lägg kanske en kudde/filt under det böjda knäts skinka om du inte når ner till mattan. Slappna av i käkarna. Vila gärna överkroppen mot en kudde. Sträcker ut och öppnar upp höfter och säte, ryggen och släpper på stress/spänningar)

Sittande vridning (placera högerfoten på utsidan av vänster ben. Vänster ben kan vara sträckt eller böjt, känn efter. Lång ryggrad, vrid dig sedan åt höger och behåll bredden i axlarna. Ta hjälp av vänster arm som kan hålla om höger ben. Slappna av. Neutraliserar och gör ryggraden glad och rörlig)

Upprepa draken-svanen-sittande vridning med andra benet

Barnets position (lägg dig på en kudde, sära lite mellan knäna och sjunk ner. Känn ryggen som sträcks ut. Återhämtning och vila)

Några hälsotips för hösten ur boken ”nyckeln till hälsa”(med visdom från den kinesiska medicinen)

När vädret blir kallare behöver du klä dig varmare och även äta varm mat,gärna en varm frukost.
Du bör också sakta ner tempot, rikta fokus inåt, vila och lägga dig tidigare på kvällarna.
Andas in den friska klara luften och var ute varje dag.
Rensa, städa och sortera bort i ditt hem. Avsluta och gör klart dina sommarprojekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *