Vinteryoga

Vattenelement, Restorative yoga

En liten presentation av vårens nyhet ute i Yogaladan:

Restorative /hjärnyoga är en lugn och stilla yogaform som ger återhämtning för hjärna, kropp och själ. Vi stannar länge i varje position, ca 10-15 minuter, låter kroppen slappna av på djupet och aktiverar det parasympatiska nervsystemet. Den här yogaformen passar alla och ger ett skönt lugn i kroppen, bättre sömn, förebygger skador, stärker immunförsvaret och förbättrar cirkulationen i kroppen. Stress, utmattning, utbrändhet..
Restorative yoga är en fantastisk yogaform som motverkar och hjälper vid stressymtom.

Fjärilen:
Sätt dig på en mjuk matta eller filt, dra in benen så att knäna faller åt sidorna och låt fotsulorna vara mot varandra. Prova om du vill sitta på en kudde eller ihopvikt filt. Bädda med kuddar under knäna. Fäll dig framåt och landa på nåt mjukt som t.ex en kuddhög. Låt armarna ligga mjukt med stöd gärna med handflatorna vända uppåt. Svep en filt om kroppen och kanske lite upp runt halva huvudet om det känns bra. Hela du ska vara mjukt inbäddad i positionen. Det ska inte dra nånstans i kroppen.Om du lägger ena kinden mot kuddhögen så kan du mjukt och stilla byta kind efter en stund. Du kan också luta pannan mot. Välj det som känns skönast. Sätt en timer och stanna sen stilla i 10-15 minuter. Andas. Stanna kvar. Slappna av. Vila❤️
(Fjärilens position passar väldigt bra på kvällen innan läggdags)

Enligt kinesisk medicin är vintern den årstid då vi behöver vila och rikta fokus inåt. Vattenelementets meridianer är i fokus nu, med njurarnas och urinblåsans meridianer som har koppling till vår energi.

Under vintern kan vi stärka kroppen bl.a genom att: lägga oss tidigt, vila, sakta ner tempot, klä oss varmt samt äta varm mat som soppa, benbuljong eller gryta. Vår energi kan dräneras när det blir för mycket aktivitet,jobb, stress, sömnbrist, alkohol mm. (Ur boken kinesisk medicin, nyckeln till hälsa)

Så vila och avslappning är det bästa du kan ge din kropp i julklapp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *